Excursie – Archeoloop Gemert-Bakel op zondag 11 juni 2017

Op zondag 11 juni aanstaande wordt er door de AVKP weer een interessante Archeoloop georganiseerd die ook te doen is voor minder snelvoetigen.

De deelnemers worden ontvangen om 10:00 uur in de Heemkamer van de heemkundekring
‘De Kommanderij’, Ruijschenberghstraat 3a in Gemert. De heemkamer is gevestigd in het gemeentearchief, van de Latijnse school tegenover het politiebureau.

Parkeren kan het beste en gratis op het parkeerterrein ‘Het Hofgoed’ aan de Komweg in Gemert (naast de kerk).
Advies: neem een parkeerschijf mee.

Deze wordt inhoudelijk verzorgd door Vanessa Jolink, beleidsmedewerker archeologie en monumenten) en Jan Timmers (cultuurhistoricus, Peelnetwerk en St. Brabantse Boerderij).

Om 10.00 uur worden we ontvangen met koffie en thee.
Vanessa en Jan zullen kort ingaan op de samenwerking tussen de heemkundekring en de gemeente en ook het gemeentelijk beleid omtrent vrijwilligers, archeologie, monumenten en oude akkers. Daarna maken we te voet een wandeling in het centrum van Gemert met als thema De Duitse Orde (kasteel, kerk, landerijen).
Om ca.12:30 lunchen we in het centrum van Gemert en vertrekken ca. 13:30 met de auto naar Bakel voor de tweede wandeling met als thema “Oudste Dorp”. We parkeren op het kerkplein in het centrum van Bakel. Deze wandeling voert ons langs oude akkers, de kerk en de molen.
Uiterlijk 16:00 uur zit het er al weer op.
De wandelingen zijn beperkt in afstand en ook te doen als je geen echte wandelaar bent.

Aanmelden is niet nodig.

Post a comment