Lezingen en excursies in het seizoen 2017 / 2018

Voor dit seizoen heeft het afdelingsbestuur drie lezingen en een thema-zaterdag gepland:

Grafheuvel onderzoek op de Utrechtse Heuvelrug

Woensdag 14 maart 2018, aanvang 19.45

Annemarie Luksen 
Archeoloog  Annemarie Luksen van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug  geeft vanavond uitleg over de resultaten van het grafheuvelonderzoek  van de afgelopen jaren o.a .tussen  Leersum en Amerongen. Dit nu nog lopend onderzoek maakt deel uit van een groot project (sinds 2012) waarbij alle potentiële prehistorische grafheuvels in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in kaart worden gebracht. Tijdens dit onderzoek bij Leersum werden in 2016 als bijzondere bijvangst raatakkersystemen (Celtic fields) gevonden van rond 1000 voor Christus.
De aanvang van deze avond is om 19.45; we starten met een kop koffie of thee. Na  afloop van de lezing wordt na een pauze met een drankje, de Algemene Leden Vergadering gehouden.

 

Themadag Middeleeuwen

Zaterdag  14 april 2018

Plaats: Kapittelzaal van de Pieterskerk Utrecht, aanvang: inloop vanaf 10.00 
Deze zaterdag staat in het teken van de Middeleeuwen. Vooral voor onze nieuwe leden een goede kennismaking met het moois dat de stad Utrecht biedt. Onze spreker in de ochtend is de Utrechtse archeoloog  Herre Wynia over bijzondere middeleeuwse vondsten in Utrecht. ’s Middags kunt u deelnemen aan een korte wandeling langs zichtbare voorbeelden van Middeleeuwse stadsarcheologie en meedoen aan een speciale rondleiding in de Pieterskerk .
Deze Themadag is in de eerste plaats exclusief voor AWN- leden. Omdat de ruimte in de Kapittelzaal beperkt is, vragen wij u zich vooraf aan te melden en dit ook ruim van te voren te doen. Aanmelden kan via alice@bijdevaate@telfort.nl. Mocht er nog ruimte zijn voor introducees dan laten wij dit tijdig weten via onze Nieuwsbrief.

 

 

Alle lezingen vinden plaats in de Kapittelzaal van de Pieterskerk in Utrecht.

Adres         Pieterskerkhof 5, 3512 JR Utrecht

Aanvang    20.00 uur

Entree        € 3,- voor niet-leden / gratis voor leden AWN