20e Archeodag op 3 oktober 2015

Op 3 oktober zal de 20e Archeodag plaatsvinden. Dit jaar zullen we te gast zijn in Castellum Hoge Woerd in de Leidsche Rijn. Eerder dit jaar was het Castellum in het nieuws met de thuiskomst van het Romeinse schip De Meern 1. Geruime tijd zijn archeologen bezig met de moderne visualisatie van de Romeinse Limes in dit gebied en in september zal Castellum Hoge Woerd haar deuren openen voor het publiek. Een primeur dat we hier dit jaar de Archeodag mogen organiseren.

De komende maanden zullen wij proberen weer een zo breed mogelijk programma samen te stellen die past bij de locatie. Maar dat willen wij niet alleen doen! Uit de reacties op onze vraag hoe jullie de vorige Archeodag hadden beleefd kwam naar voren dat jullie er veel waarde aan hechten dat de Archeodag samen met de archeologische vrijwilligers tot stand komt en dat jullie voldoende inbreng hebben.

Daarom bij deze de oproep, wie o wie vind het leuk om mee denken over de invulling van de Archeodag te Utrecht?! Wij zullen vermoedelijk twee tot drie keer samen komen om het idee rond te krijgen. Daarnaast hoop ik dat er mensen zijn die het leuk vinden een lezing te geven of een ‘flitspresentatie’.

Wil je graag meedenken bij de organisatie van de Archeodag of jezelf aanmelden voor een flitspresentatie met je eigen onderwerp. Meld je aan! U kunt zich opgeven door een mail te sturen naar meldpunt.archeologie@landschaperfgoedutrecht.nl

Post a comment