[rev_slider gaea]

Archeohotspots genomineerd voor de Grote Archeologieprijs

Stem ook!

Help ons de Grote Archeologieprijs te winnen!

De ArcheoHotspots zijn genomineerd voor de Grote Archeologieprijs, de prijs die archeologie en publiek dichter bij elkaar brengt. Stem vanaf vandaag op je favoriete project via www.grotearcheologieprijs.nl. Stemmen doe je door naar het project van je keuze te gaan en daar op de stemknop te klikken.

De stemperiode loopt gelijk met de Maand van de Geschiedenis. Van maandag 2 oktober 12:00 uur t/m vrijdag 27 oktober 17:00 uur zijn de stembussen open en kan het Nederlandse publiek stemmen op 1 van de 4 genomineerde projecten, waaronder natuurlijk de ArcheoHotspots. De uitreiking van de prijs is tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 28 oktober in het Rijksmuseum Amsterdam.

Grote Archeologieprijs De prijs, een initiatief van de SAP, moet het Nederlandse publiek bekend maken met archeologie en de aansprekende voorbeelden van publieksprojecten die het verleden tot leven wekken. De prijs moet ook meer inzicht geven in wat het bredere publiek vindt van archeologie. De winnaar wordt uiteindelijk ook bepaald door het publiek. Daarom is het belangrijk om te laten weten wat jouw favoriete project is.

Houd voor meer informatie en tussenstanden de social media van de SAP en de ArcheoHotspots in de gaten.
Facebook: SAP & ArcheoHotspots  Twitter: SAP & ArcheoHotspots en #grotearcheologieprijs

Vier projecten zijn genomineerd voor de Grote Archeologie Prijs. Deze landelijke prijs wordt toegekend aan het project dat het beste inspeelt op de presentatie van archeologie en het vertalen en verbeelden daarvan richting het publiek.

 Nominaties:

  • ArcheoHotspots zijn al dan niet tijdelijke plekken in onder andere musea, op markten en evenementen, waar het publiek participatief kennis kan maken met het Nederlandse archeologisch onderzoek.
  • Castellum Hoge Woerd is de herbouw van een Romeins fort in nieuwbouwwijk Leidsche Rijn, dat onder meer plaats biedt aan een theater, een stadsboerderij, een archeologisch museum en een restaurant.
  • Met Kasteel en dorp Zaamslag op de kaart! zet Stichting Zaamslag 850 jaar zich sinds 2013 in om de geschiedenis van het Zeeuws-Vlaamse dorp te visualiseren en middels archeologie de beleefbaarheid en de toeristische aantrekking van het dorp te verbeteren.
  • Museum Escape is een escape room ervaring in het museum en nu te zien in het Rijksmuseum van Oudheden. Deelnemers maken op interactieve wijze kennis met archeologie door als fictieve archeoloog de kamer proberen op te lossen.

Post a comment