De ArcheoHotspots winnen de Grote Archeologieprijs

De ArcheoHotspots hebben de Grote Archeologieprijs gewonnen. De tweejaarlijkse prijs voor archeologie en publiek werd tijdens de Nacht van de Geschiedenis op 28 oktober uitgereikt in het Rijksmuseum. Wim Hupperetz, directeur van het Allard Pierson Museum en initiatiefnemer van de ArcheoHotspots en Marjolein Woltering, landelijk projectleider van het project, namen de prijs in ontvangst.

​​

Grote Archeologieprijs
De Grote Archeologieprijs is een initiatief van de Stichting Archeologie en Publiek (SAP) en wordt toegekend aan het project dat het beste inspeelt op het vertalen en verbeelden van archeologie richting het publiek.

Het publiek kon tijdens de hele Maand van de Geschiedenis stemmen op zijn of haar favoriete project onder de vier genomineerden. Naast een bronzen trofee van kunstenaar Thomas Junghans, en een oorkonde bestaat de prijs uit een jaar lang gratis exposure in archeologisch tijdschrift ARCH.

 

​​

ArcheoHotspots
ArcheoHotspots zijn plekken waar geïnteresseerden onder begeleiding van archeologische vrijwilligers mee kan helpen met archeologisch onderzoek. Het publiek wordt zo betrokken bij het handwerk áchter de archeologische opgraving: het sorteren, determineren, puzzelen en plakken. Ook kan men eigen vondsten laten onderzoeken en worden er activiteiten, lezingen en excursies georganiseerd over opgravingen en archeologie in het algemeen.

Er zijn momenteel 7 vaste Hotspots te vinden in Nederland en een mobiele Hotspot die overal in Nederland bij evenementen wordt ingezet. De ArcheoHotspots zijn een initiatief van het Allard Pierson Museum, dat wordt uitgevoerd in samenwerking met de AWN, Museum Het Valkhof, de Reinwardt Academie en de Nationale Archeologiedagen.

Persbericht ArcheoHotspots winnen Grote Archeologie Prijs

Plaats een reactie