There is nothing to show here!
Slider with alias gaea not found.

Maand van de Geschiedenis 2017: Programma bekend

Programma bekend Maand van de Geschiedenis 2017

 

1 Oktober start de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland. Honderden culturele organisaties zetten in oktober 2017 het thema Geluk in de schijnwerpers. Van gelukzoekers tot weldoeners en van Fortuna tot vrijheid. Kan geluk van een paar eeuwen terug mensen nu nog inspireren, of het huidige geluk relativeren? In oktober ontdek je gisteren om vandaag te begrijpen.

  

Festivals, debatten, rondleidingen en meer

Ook dit jaar staat de Maand van de Geschiedenis garant voor scherpe en bijzondere programmering. In oktober worden er meer dan 500 activiteiten door heel het land georganiseerd, zoals talks, tours, festivals, verkiezingen, boeken, tentoonstellingen, films, radio- en tv-programma’s en meer. De mooiste, scherpste, meest creatieve en beste activiteiten worden uitgelicht op: maandvandegeschiedenis.nl/uitgelicht. Het complete programma is vanaf vandaag te vinden op: maandvandegeschiedenis.nl/programma.

 

 

Organisatie

Het Nederlands Openluchtmuseum is hoofdorganisator van de Maand van de Geschiedenis en werkt samen met een veelheid aan culturele instellingen om geschiedenis breed onder de aandacht te brengen. De Libris Geschiedenis Prijs is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. Het Rijksmuseum organiseert de Nacht van de Geschiedenis.

De Maand van de Geschiedenis wordt financieel mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Post a comment