There is nothing to show here!
Slider with alias gaea not found.

Wethouder Alphen aan den Rijn opent pop-up ArcheoHotspot

Op 24 april opende de Alphense wethouder Kees van Velzen gehuld in een Romeinse toga de Pop-Up ArcheoHotspot op het Rijnplein. Tot en met 6 mei staat een legertent op het plein van waaruit het publiek kan meehelpen aan onderzoek en activiteiten, zoals rondleidingen worden georganiseerd. Een team archeologen van projectgroep Romeinse Vicus aan de Rijn zal hun activiteiten twee weken lang in het openbaar uitvoeren, zodat men het vak van archeoloog van dichtbij kan ervaren en zelf kan uitproberen.

Bij het onderzoek naar het Romeinse kampdorp (vicus) van Alphen worden vondsten van oude opgravingen uit het centrum van Alphen nader onderzocht. Zo hoopt men meer te weten te komen over Romeins Alphen aan den Rijn en het dagelijkse leven van tweeduizend jaar geleden. De archeologen geven ook uitleg en het Alphense Stadsgilde geeft twee keer per dag Romeinse rondleidingen vanuit de tent.

Opening en bezoek
Van 24 april tot 6 mei kun je elke dag tussen 10.30 en 16.00 uur zelf meehelpen bij het onderzoek en aardewerk en andere vondsten bekijken in een TENToonstelling, met uitzondering van Koningsdag en Bevrijdingsdag. Bij slecht weer vinden de activiteiten plaats in het Theater Castellum aan het Rijnplein.

Het project wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de provincie Zuid-Holland en gemeente Alphen aan den Rijn.

Plaats een reactie