[rev_slider gaea]

500e Bezoeker Archeologisch Depot Bergen op Zoom

Afgelopen zondag, tijdens de Nationale Archeologiedagen, mochten de amateurarcheologen van Stichting In den Scherminckel (SIDS) de 500e bezoeker welkom heten. De gelukkige was mevrouw Marieke Windsma uit Bergen op Zoom. Zij bezocht met haar man en kinderen het Archeologisch Depot en werd door SIDS voorzitter Stephan Asselbergs verrast met een vrolijke bos bloemen.

Sinds begin september is de tentoonstelling in het Archeologisch Depot opengesteld voor publiek en zijn de bodemgeheimen van Bergen op Zoom voor iedereen te bezichtigen. SIDS is dan ook zéér blij dat binnen zo’n korte periode van 4 weken al 500 bezoekers de verhalen achter de Bergse archeologische vondsten mochten ontdekken.

In de tentoonstelling zijn onder andere bijzondere vondsten uit de ijzertijd, maar ook de grootste en de kleinste aardewerk vondst uit Bergen op Zoom te bekijken. Ook kunt u uzelf verwonderen over de verspreiding van Bergs aardewerk over heel Europa – en zélfs daarbuiten. Natuurlijk ontbreken ook de beroemde Romeinse Amfoortjes en een mysterieuze ‘oude’ bekende – de Grote Man, niet.

De tentoonstelling in het Archeologisch Depot is de komende herfst- en wintermaanden opengesteld en kosteloos te bezoeken op woensdag en zaterdag van 13.00 tot 16.30 uur. Buiten deze tijden is bezoek op afspraak ook mogelijk: 06-50652029 (groepen graag op afspraak).

www.scherminckel.nl

scherminckel@home.nl

www.facebook.com/scherminckel

Post a comment