[rev_slider gaea]

Prijsvraag: Hoe maak jij het Erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd?

De provincie Utrecht barst van de bijzondere geschiedenis, historische objecten en unieke verhalen: ons Utrechts erfgoed. Er is bekend erfgoed, denk aan de grachten van Utrecht, Nijntje of Paleis Soestdijk. Ander erfgoed is minder bekend, zoals de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de koeienmarkt in Woerden en de Pyramide van Austerlitz. Deze zomer roept de provincie Utrecht iedereen op om ideeën in te zenden die het erfgoed in de provincie wereldberoemd kunnen maken. 

Utrecht wereldberoemd
Als deelnemer aan de prijsvraag vraag je aandacht voor het bijzondere erfgoed dat jíj belangrijk vindt in de provincie Utrecht. Als deelnemer geef je antwoord op de vraag “Hoe maak jij het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd?” Door mee te doen maak je kans op de hoofdprijs van € 2.500,-, een luchtballonvaart en de toffe Utrecht Wereldberoemd-fiets.

Waar is de provincie Utrecht naar op zoek?
Er wordt gezocht naar ideeën die het erfgoed in de provincie Utrecht in het zonnetje zetten en daarnaast verfrissend en beeldend zijn. Het idee kan gerelateerd zijn aan zowel materieel als immaterieel erfgoed. Naast gebouwen en landschappen maken ook verhalen, tradities, schilderijen, archieven, levend erfgoed, rituelen, muziek, natuurerfgoed, archeologie en theater deel uit van het Utrechts erfgoed.

Meedoen
Iedereen kan meedoen! Het inzenden van jouw idee kan van 12 mei t/m 15 juli 2018 via de website: www.utrechtwereldberoemd.nl

Post a comment