Erfgoeddag 2020 geheel online (korte video in bericht)

De Erfgoeddag 2020 wordt vanwege corona geheel digitaal georganiseerd. Het jaarlijkse congres van Erfgoedhuis Zuid-Holland vindt plaats op donderdag 19 november en heeft als hoofdthema immaterieel erfgoed.


Immaterieel Erfgoed

Wat is immaterieel erfgoed (en wat is het niet)? Welke betekenis heeft immaterieel erfgoed voor gemeenschappen in Zuid-Holland? Hoe ga je ermee aan de slag en wat betekent het coronavirus voor het behoud van (immaterieel) erfgoed in de provincie? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de Erfgoeddag, die bestaat uit een keynote, panelgesprekken, presentaties en (werk)sessies. Verder is er aandacht voor streekgeschiedenis en streektaal. CoronaSocioloog Gerard Rooijakkers verzorgt de keynote, waarin hij de uitdagingen voor het (immaterieel) erfgoedveld illustreert die zijn ontstaan door corona. Rooijakkers is tevens auteur van het erfgoedessay, dat wordt gepubliceerd in aanloop naar de Erfgoeddag. Andere sprekers zijn historicus Hester Dibbits, museumconsulent Merel van der Vaart en enkele specialisten van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland (KIEN).


Over de Erfgoeddag

De Erfgoeddag vindt plaats op donderdag 19 november, van 10.00 uur tot 17.00 uur. Deelname aan de dag is gratis. De erfgoeddag is een jaarlijks, grootschalig congres voor erfgoedprofessionals en -vrijwilligers, met als doel kennisdeling en netwerken. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt dankzij provincie Zuid-Holland.