Platform “Leer je Erfgoed” helpt vrijwilligers

Wellicht ben je al bekend met het platform Leer je Erfgoed, maar graag brengen wij dit (nogmaals) bij je onder de aandacht. Wij zijn ervan overtuigd dat dit online platform jouw vrijwilligers helpt zich nog prettiger te voelen binnen de organisatie en toerust met de juiste kennis en kunde. 

Over Leer je Erfgoed
Leer je Erfgoed is een e-learning platform dat is ontwikkeld voor alle vrijwilligers die zich inzetten voor het behouden en toegankelijk maken van ons erfgoed. Op een leuke en makkelijke manier breidt je je (praktische) kennis over (de omgang met) erfgoed uit. Via het platform kan je diverse modules volgen, die een scala aan onderwerpen behandelen. Iedere cursus is gemaakt door een ontwikkelteam van deskundigen uit het veld met expertise over het betreffende onderwerp. Het platform is met steun van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap tot stand gekomen en is een initiatief van de ErfgoedAcademiede Nationale Monumentenorganisatie en Stichting Nederland Monumentenland.

Meld je aan
Wil je deze of toekomstige modules volgen? Meld je dan zo snel mogelijk aan door een email te sturen naar via leerjeerfgoed@erfgoedacademie.nl. Tot eind 2021 is het platform gratis, vanaf 2022 zijn er kosten aan het platform verbonden. Vrijwilligers kunnen via de erfgoedorganisatie waarvoor zij zich inzetten bij het platform worden aangemeld. 
Meld je aan

Nieuwe module ‘Werken met vrijwilligers’ nu online
De vrijwilligerscoördinator heeft een centrale en veelzijdige rol, waar veel bij komt kijken. Deze persoon stuurt de vrijwilligers niet alleen aan, maar zorgt ook voor structuur en biedt een luisterend oor wanneer dat nodig is. Hoe houd je het overzicht en zorg je ervoor dat iedereen tot zijn recht komt? In 30 minuten leer je wat er zoal komt kijken bij het coördineren van vrijwilligers. De online module ‘Werken met vrijwilligers’ is voor alle (aanstaande) vrijwilligerscoördinatoren, of zij nu vrijwilliger zijn of in dienst zijn van een organisatie. Na het afronden van de module ben je je ervan bewust hoe je met een groep vrijwilligers goed, veilig en zinvol kunt samenwerken. Naast de module ‘Werken met vrijwilligers’ zijn er vier andere interessante modules: Introductie op Erfgoed, Veilig binnen werken, Houtinspectie en onderhoudIntroductie op religieus erfgoed

Meer over de module

Deel de module met jouw achterban

Samen zorgen we ervoor dat Leer je Erfgoed zo veel mogelijk vrijwilligers helpt. Daarom willen we je vragen het platform en in het bijzonder de nieuwe module onder de aandacht te brengen bij jouw vrijwilligers of andere organisaties uit jouw netwerk. 
Graag helpen je hierbij een eind op weg met onze communicatiekitLeer je Erfgoed is een initiatief van:
Nationale Monumenten Organisatie,
ErfgoedAcademie,
Nederland Monumentenland.