Van Oppidum Batavorum tot Romeins Fort Vechten. Opgravingsverslagen van een hobby-archeoloog

Dick Roetman (1949) is een gepensioneerd bankmedewerker (Interne Accountantsdienst) en hobby-archeoloog sinds 1995. Hij is gespecialiseerd in de Provinciaal Romeinse Archeologie in Nederland, de tijd dat de Romeinen hier de dienst uitmaakten, zeg ongeveer de eerste 4 eeuwen van onze jaartelling, met een beetje uitloop in de 5e eeuw. Hij mocht vele jaren mee-opgraven met de professionals, meestal in Nijmegen, zijnde de hoofdstad van de Romeinen in de Lage Landen (Germania Inferieur). In dit full colour book heeft hij zijn belevenissen en ontdekkingen, inclusief foto’s, vastgelegd.


Hobby-archeologen hebben vaak specialistische kennis en ervaring in de historie van hun woongebied en daardoor voor menige ontdekking gezorgd. De professionals worden graag bijgestaan door hen. Dit boek is een aanrader voor (hobby)archeologen en voor hen die het willen worden c.q. belangstelling in de archeologie hebben. Dit kunnen zowel volwassenen als jeugdigen zijn. Voor beiden bestaan serieuze verenigingen, namelijk AWN (Nederlandse Archeologievereniging) en NJBG (Nederlandse Jeugd Bond voor Geschiedenis).


Zoals Dick Roetman het heeft meegemaakt is het voor iedere geïnteresseerde haalbaar, voor elke periode van de geschiedenis. Het boek is medio september te verkrijgen in de boekwinkels voor de prijs van € 19,95 onder ISBN-nummer 978 94 91141 256 of via www.archeologiemagazine.nl/oppidum of via https://www.facebook.com/archeologieonline (bij alle geen verzendkosten).
Uitgever: Virtumedia – Zeist