Oudheidkamer zoekt gastvrije vrijwilligers

De Oudheidkamer, het kleinste museum van Texel, is helemaal afhankelijk van vrijwilligers. Gelukkig zet een flinke groep mensen zich in voor dit pittoreske museum. Op het moment is er ruimte voor versterking van het team. Lijkt het jou leuk om als gastvrouw/-heer bezoekers te ontvangen? Meld je dan aan als nieuwe vrijwilliger!

Dankzij de vrijwilligers kunnen Texelaars en toeristen genieten van de mooie spulletjes, de oudhollandse inrichting, de prachtige kruidentuin en de interessante tentoonstellingen. De Oudheidkamer is van 1 april tot 1 november elke dag open, behalve op zondag. De gastvrouwen/-heren doen een dienst van drie uur: van 11-14 uur of van 14-17 uur. Op zaterdag is het museum van 14-16 uur open.

De taak van de gastvrouwen/-heren is niet moeilijk, maar wel heel belangrijk. Zij ontvangen de bezoekers, scannen hun museumpas of verkopen een kaartje en leiden het bezoek in. In de loop van de tijd hebben de huidige vrijwilligers allerlei kennis over de spullen en het huis opgedaan, die ze met de bezoekers kunnen delen. Henk Snijders, vaste vrijwilliger van de donderdagochtend: “Vrijwilliger zijn in een museum is leuk en leerzaam voor de bezoeker, maar zeker ook voor jezelf!”

Mensen die zich aanmelden als nieuwe vrijwilliger worden eerst begeleid door ervaren collega’s. Met zijn tweeën opgeven om samen diensten te draaien is ook mogelijk. In overleg wordt afgesproken welk dagdeel uitkomt en met welke frequentie. Wie belangstelling heeft om te helpen het museum open te houden, kan er vrijblijvend binnenlopen om eens een praatje te maken met de dienstdoende vrijwilliger. Bellen of mailen kan ook, met Anneke Schrama viaannekeschrama@texelsmuseum.nl of 0222-317741.

////////////////////////

Meer informatie:

Anneke Schrama, Facilitair Directeur Stichting Texels Museum, Ruijslaan 92, 1796 AZ  De Koog, Texel
tel: 0222-317741, annekeschrama@texelsmuseum.nl,www.ecomare.nl