Altijd al willen weten hoe we zoveel weten over hoe men eeuwen geleden leefden?

Date:
Time: -

Eveline Altena introduceert u in de wereld van archeologisch DNA-onderzoek tijdens het Erfgoedcafé op donderdag 25 januari in Erfgoedhuis Almere.

Genetische informatie speelt een belangrijke rol bij het ontdekken van ons verleden. Wanneer menselijke resten worden opgegraven is DNA-onderzoek een manier om meer te weten te komen over de persoon. Geslacht, gezondheid maar ook uiterlijke kenmerken! De opkomende technologie heeft geleid tot een stortvloed aan genetische informatie van (pre)historische mensen en zelfs populaties! Met deze informatie kunnen vragen worden beantwoord waarvan jaren geleden gedacht werd dat die nooit beantwoord zouden kunnen worden. Tijdens deze lezing kunt u, als professional in het vakgebied of als leek, meer ontdekken over DNA-onderzoek in de archeologie. Altena schetst een beeld van nieuwe inzichten op dit gebied en wat de mogelijkheden zijn voor de Nederlandse archeologie.

Locatie: Erfgoedhuis Almere, Baltimoreplein 112, Almere Buiten
Dag: donderdag 25 januari 2018
Tijd:
16.30 uur inloop
17.00 uur welkomstwoord
17.05 uur lezing door Eveline Altena
17.40 uur borrel
18.15 uur einde

2018-01-25 15:30 2018-01-25 17:15 Europe/Amsterdam Altijd al willen weten hoe we zoveel weten over hoe men eeuwen geleden leefden?

Eveline Altena introduceert u in de wereld van archeologisch DNA-onderzoek tijdens het Erfgoedcafé op donderdag 25 januari in Erfgoedhuis Almere. Genetische informatie speelt een belangrijke rol bij het ontdekken van ons verleden. Wanneer menselijke resten worden opgegraven is DNA-onderzoek een manier om meer te weten te komen over de persoon. Geslacht, gezondheid maar ook uiterlijke […]

Erfgoedhuis Almere matthijs@auxilia.biz