Gebruik de maanden voor overzicht en de weken of dagen voor detailinformatie. Onderaan de pagina kan geselecteerd worden op onderwerp.

Evenementen in september 2019

 • 1 september 2019 (1 event)

  Hele dag
  31 augustus 2019 1 september 2019

  Deze activiteit vindt plaats in het kader van CARE (Community Archaeology in a Rural Environment). Deelname kan door het insturen van het deelnameformulier (hier downloaden) naar dit mailadres.

 • 7 september 2019 (1 event)


  7 september 2019

  Evaluatie vorig seizoen, voorbereiding tentoonstelling vondsten Selissen.

  Oertijdmuseum Boxtel
  Bosscheweg 80
  Boxtel, 5283 WB
  0411-616861
 • 11 september 2019 (1 event)


  11 september 2019

  Op woensdagavond 11 september wordt door Pieter Dijkstra, één van de vuursteenkenners bij uitstek, een overzicht gegeven van de verschillende (vuur)steensoorten die in Brabant tijdens de steentijd gebruikt werden om werktuigen te maken.
  Hij wordt daarbij bijgestaan door Ton van Grunsven die de verschillende technieken zal demonstreren en laat zien welke werktuigen daardoor mogelijk werden.
  Pieter zal uit zijn collectie het geheel van voorbeelden voorzien, zodat het meer wordt dan een droog verhaal. Aan de orde komen de verschillende grondstoffen die gebruikt werden en de technieken die zich in de loop der tijd ontwikkelden.
  Daarnaast wordt uitgelegd welke steensoorten en technieken eventueel te koppelen zijn aan bepaalde perioden of culturen. Het wordt dus een avond waarbij theorie en praktijk hand en hand gaan, waarbij iedereen in staat wordt gesteld zelf het materiaal in de hand te nemen.

  Erfgoedhuis
  Gasfabriek 2a
  Eindhoven, 5613 CP
 • 15 september 2019 (1 event)


  15 september 2019

  Nadat dit rivierengebied vrijgegeven werd voor baggerwerkzaamheden kwamen archeologen en vrijwilligers in het verweer om de archeologische vondsten te kunnen beschermen. In samenwerking met bedrijven en instellingen worden de vondsten geborgen, onderzocht en geconserveerd.

  In hun werkplaats kunnen we gaan zien wat zoal boven water is gekomen.
  In de ochtend krijgen we een rondleiding bij Expeditie Over De Maas en 's middags bezoeken we kasteel Hernen en kasteel Batenburg.