Basiscursus Archeologie (DE CURSUS = VOLGEBOEKT)

De lang verwachte cursus archeologie zal in in januari t/m februari 2020 plaatsvinden. Deze is opgezet in samenwerking met de Archeologische Vereniging Noord-Nederland (AWN), het Groninger Instituut voor Archeologie van de Rijksuniversiteit Groningen (GIA) en Bachur (Groninger Studievereniging Archeologie). In vijf cursusavonden zullen een aantal praktisch gerichte onderwerpen worden behandeld, waarbij de nadruk ligt op het kunnen herkennen en determineren van archeologische resten in het veld. Het is een uitgelezen kans voor vrijwilligers om vaardigheden te leren waardoor zij beter inzetbaar zijn bij archeologische projecten, zoals surveys en opgravingen. De onderwerpen zijn (het uitgebreide programma volgt):

 8 januari: Introductie in de archeologie

 15 januari: Grondsporen

 22 januari: Botmateriaal

 29 januari: Vuursteen

 5 februari: Metaal

 12 februari: Aardewerk

De sprekers zijn veelal docenten aan het GIA en hebben parate en up-to-date kennis over archeologisch materiaal. De meest voorkomende vondstgroepen zullen aan bod komen. U kunt zich vanaf nu aanmelden. Onderaan deze brief staat nuttige informatie daarover. Hopelijk tot ziens!

Met vriendelijke groet,

Eva Hopman, Secretaris Archeologische Vereniging Noord-Nederland (AWN afd. 1)

Wat u moet weten: Tijd: woensdagavonden 8 januari t/m 12 februari van 19:30-22:00 (inloop 19:00 uur) Kosten: € 57,50 (incl. 1 consumptie per cursusavond). Voor leden van één van de archeologische verenigingen in Noord-Nederland geldt een korting van € 7,50. * Locatie: Academiegebouw RUG (zaal A7), Broerstraat 5, 9712 CP Groningen en de laatste avond in het Noordelijk Archeologisch Depot (NAD) Nieuweweg 76, 9364 PE Nuis. Aanmelden: stuur u naam, adres, telefoonnummer en lidmaatschap van een vereniging onder vermelding van “basiscursus archeologie” naar: cursusarcheologie@gmail.com. Vragen kunt u ook naar dit mailadres sturen. Er is plaats voor maximaal 30 cursisten. Vol=Vol.

*Drents Prehistorische Vereniging, Vereniging voor Terpenonderzoek en het Archeologisch Werkverband: Fryske Akademy.

Post a comment