Romeinendag: Romeinse tuin in Elderveld, Arnhem-Zuid

Zaterdag 24 juni was er weer een Romeinendag in de Romeinse tuin in Elderveld. De motregen en de wind vormden een contrast met het zonnige weer van de voorafgaande week. Dit zal de reden zijn geweest dat er maar een matige opkomst van publiek was. Maar de mensen die kwamen, waren wél enthousiast. Bij de verschillende kramen werden veel vragen gesteld. De uitgebreide scherventafel trok flink wat belangstelling.

Ook was er een tafel waaraan je uit de inhoud van een oude beerput allerlei pitten kon uitzoeken. Verrassend om te zien wat je daar allemaal tussen kunt aantreffen. Sommige kinderen waren hier niet weg te slaan………..

De bemanning van de kramen van de AWN heeft zich dan ook geen moment verveeld. Er waren op het terrein ook Romeinse soldaten, met hun veldtent en wapenuitrusting.

De organisatie verliep voortreffelijk. Voor de standhouders werd goed gezorgd. Ze kregen broodjes met kroket en andere lekkernijen, koffie of thee en frisdrank verstrekt. Ook was er Romeinse kippensoep, die prima smaakte. Een recept van Wim Schennink, hebben we vernomen. Zo’n dag is beslist voor herhaling vatbaar, zeker als het weer beter meewerkt!