2017-10-28 Dag van de Arnhemse Geschiedenis

Zaterdag 28 oktober: terugblik Dag van de Arnhemse Geschiedenis. Thema: Geluk.

Op zaterdag 28 oktober was de Dag van de Arnhemse Geschiedenis. In het centrum van Arnhem en rond het Steenen Camer-complex in Arnhem Zuid zijn tal van activiteiten georganiseerd in samenwerking met BTV Elderveld betrokken bij de activiteiten op deze laatste locatie. In en rond de Romeinse Tuin waren er rondleidingen, Bataven vertelden leuke verhalen over de aanwezige groente- fruit- en kruidenplanten en er was een heus kampement opgezet. Voor de kinderen waren er een leuke quizzen, konden ze scherven plakken en afvalkuil vondsten determineren. Kinderen konden met de Romeinen op patrouille naar het Castellum. Hier konden ze met metaaldetectoren aan de slag om geluk te zoeken. Naast een lezing over de Steenen Camer en oud film materiaal van de omgeving, gaf Jan Verhagen een lezing over het geluk van de vondst van het Castellum: dat de plattegrond van het principium van het castellum Meinerswijk bewaard is gebleven, is een wonder gezien de kleiafgravingen en de veranderde stroming van de Rijk gedurende 2 millenia ! Bij de afdeling Kunst en Kitsch werden enkele geluksvondsten beoordeeld op hun archeologische waarde. We hadden geluk met het weer, want pas na 16 u begon het te regenen. Over het algemeen was de belangstelling matig, hoewel sommige bewoners van Meinerwijk wel erg geïnteresseerd waren!