2017-11-04 Excursie DOMunder

Excursie DOMunder, Utrecht 4 november 2017

Op zaterdag 4 november ging onze najaarsexcursie naar DOMunder in Utrecht. Onze gids vertelde heel boeiend hoe, gedurende ruim 2000 jaar, op de plek van het Domplein gebouwd en verbouwd werd. Hij leidde ons rond langs de oudheden die zijn aangetroffen onder het Domplein. We zagen de restanten van het Romeinse castellum Traiectum met sporen van de Bataafse opstand, restanten van enkele huizen en kerken uit de Middeleeuwen en zelfs een eind 19e-eeuwse waterleiding om de uitbraak van cholera tegen te gaan.
Oh ja: de Romeinen hadden volgens onze gids al bedacht wat het netnummer van Utrecht zou moeten worden: XXX (zie bouwfragmenten).
Kortom: de rondleiding onder het Domplein was echt fantastisch. Een heel boeiende, gezellige en vrolijke middag.Klik hier voor een foto van het Domplein in Utrecht.