2018-09-29 Excursie Nijmegen: Romeins aquaduct en Bastei

Op zaterdag 29 september 2018 verzamelden we tussen 9.00 en 9.30 uur bij het informatiebord over de bron van het Romeins aquaduct nabij Oude Kleefsebaan 72 in Berg en Dal. De wandeling die werd geleid door Paul Kessener ging om 9.30 uur van start. Aansluitend gingen we per auto door naar museumpark Orientalis voor een lunchpauze bij de Romeinse Herberg. Na de lunch liepen we nog langs een stuk van het tracé van het aquaduct binnen de grenzen van het museumpark.

      
We vervolgden het programma richting het centrum van Nijmegen om onder leiding van Kees Brok, archeologisch medewerker van de gemeente Nijmegen, ingelicht te worden over de opgravingen en vondsten rondom de Bastei.

Het officiële programma eindigde om 16.00 uur met een borrel in het café op het dak van de Bastei.

Klik hier voor een visualisatie van de waarschijnlijke loop en structuur van de waterleiding die de Romeinen voor een legerbasis aanlegden.