2019-03-13 ledenvergadering+lezing Tiel/Medel

Het eerste deel van de avond werd besteed aan het jaarverslag 2018 van onze vereniging. Na een korte pauze volgde de lezing.

Medel in de Romeinse tijd, immigranten uit het noorden
opgravingen in Medel (Tiel), een bijzonder grafveld en rijke vondsten.

In 2016 en 2017 vonden grootschalige opgravingen plaats bij Medel (in de buurt van Tiel). Maar liefst vijf archeologische bedrijven groeven naar sporen uit de Steentijd tot in de Middeleeuwen. Het is daarmee het grootste archeologische project dat in het afgelopen decennium heeft plaatsgevonden en archeologen zijn nog erg druk om alle ontdekkingen te beschrijven en te duiden. Wat doen scherven uit het noordelijk kustgebied in Medel? Wie lagen er begraven en waarom zaten er zoveel bijzondere vondsten in de bodem. Stond er misschien een villa?
In deze lezing lichtte Henk van der Velde (ADC ArcheoProjecten) een tipje van de sluier op voor de Romeinse tijd.