2021-11-17 Lezing Prehistorische landschappen van Gelderland – Roy van Beek

Aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30, adres Hazenkamp 66, Arnhem.

Gelderland is landschappelijk één van de meest gevarieerde provincies van Nederland. In de prehistorie was dat niet anders. Het rivierengebied, de Veluwe en de Achterhoek hadden elk een eigen karakter. Dat kwam niet alleen tot stand door verschillen in het fysieke landschap, maar ook door de manier waarop de bewoners hun leefwereld inrichtten. Daarnaast was het Gelderse landschap in de prehistorie uiterst dynamisch, als gevolg van een combinatie van klimaatsverandering en menselijke bestaanseconomie. In deze presentatie, met veel aandacht voor archeologie, wordt een overzichtsbeeld gegeven van deze dynamiek en diversiteit, en hoe deze patronen ontrafeld kunnen worden door gegevens uit verschillende wetenschapsvelden te combineren.
Dr. Roy van Beek
Universitair docent (landschapsarcheologie)
Wageningen Universiteit

 

Toegang met QR-code. Aanmelden verplicht via rjmoerenhout@gmail.com
I.v.m. de 1,5 m maatregel is het max. aantal deelnemers 25 personen.
Koffie/thee zal geserveerd worden in kartonnen bekers. Eigen drinkfles met inhoud is uiteraard toegestaan.
Als nieuwe overheidsmaatregelen het voorschrijven dan passen wij ons beleid daarop aan. Raadpleeg dus regelmatig deze webpagina!