2023-05-23 Wandelexcursie met lezing – André ten Hoedt

Lang dacht men dat de bossen op de Veluwezoom weinig hebben “meegemaakt”, het zijn immers oude boslandschappen. Maar het Actueel Hoogtebestand (de AHN viewer) laat tal van structuren, elementen en patronen zien, waaruit blijkt dat het gebied een zeer lange geschiedenis heeft, die minstens terug gaat tot in de IJzertijd !

André ten Hoedt, boswachter van Natuurmonumenten (en ooit AWN) kent het gebied op zijn duimpje en neemt ons mee op een ontdekkingsreis door het landschap. Hij zal op basis van o.a. geologie, oude kaarten en bv het AHN, de (wordings)geschiedenis van het gebied uitleggen. Na deze uitleg wandelt u totaal anders door de natuur.

De wandeling start om 9.30 uur.
Verzamelen op de parkeerplaats van bezoekerscentrum Natuurmonumenten in Rheden.
Maximaal 20 deelnemers (opgave is gewenst).

Aanmelden: Lezingen.awn17@gmail.com