Unieke archeologische vondst

Graag nodigen wij u uit voor de presentatie van een ongeëvenaarde archeologische vondst op donderdag 17 februari om 16:00 uur in Rijksmuseum Twenthe, Lasondersingel 129 in Enschede.
Programma 17 februari
15:45 – Inloop met koffie en thee in de Gobelinzaal van Rijksmuseum Twenthe
16:00 – Welkom Arnoud Odding (Rijksmuseum Twenthe & De Museumfabriek)
16:05 – Adriaan Hollander (Staatsbosbeheer)
16:10 – Stijn Heeren (VU Amsterdam) en Jan Willem de Kort (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
16:25 – Annemarieke Willemsen (Rijksmuseum van Oudheden)
16:30 – Arjan de Zeeuw (Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)
16:35 – Roy de Witte (Provincie Overijssel)
16:40 – Onthulling vondst in Schatkamer Middeleeuwen
16:45 – Gelegenheid tot vragen stellen
Archeologische vondst
In mei 2019 hebben hobby-archeologen met hun metaaldetector in Twente een ongeëvenaarde archeologische vondst gedaan. De vinders meldden zich destijds bij PAN (Portable Antiquities of the Netherlands) waardoor er een opgraving ter plaatse werd georganiseerd door de Vrije Universiteit Amsterdam en de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Bij deze opgraving werd een bijzondere ontdekking gedaan, niet alleen voor Twente maar zelfs voor Nederland.
De vondsten zijn aangekocht door het Rijksmuseum van Oudheden voor de Rijkscollectie. Ze zijn meteen in bruikleen gegeven aan het Rijksmuseum Twenthe, waar ze te zien zijn tot en met 30 oktober.
Aanmelden 
In verband met de veiligheidsmaatregelen rondom corona is aanmelden voor de presentatie verplicht. Dit kunt u doen bij Wilma Tempelman, Teamleider Marketing & Communicatie Rijksmuseum Twenthe, mail: w.tempelman@rijksmuseumtwenthe.nl.