Verhalen uit Zuid-Holland – De IJzertijd – Online lezing Evert van Ginkel

Waarom weten we zo weinig over de IJzertijd in Zuid-Holland? Schrijver Evert van Ginkel vertelt in een online lezing hoe dat komt, en laat zien dat er inmiddels meer bekend is. Meld je hier direct aan.

Over de bijeenkomst
In Zuid-Holland is niet één stukje ijzer uit de IJzertijd gevonden: geen bijl, geen zwaard, geen mes. Nog tot na de Tweede Wereldoorlog werd gedacht dat er überhaupt geen mensen in Zuid-Holland woonden in die periode.

Op woensdagavond 23 februari horen we van Van Ginkel meer over de IJzertijd in Zuid-Holland: welke bijzondere vondsten zijn er gedaan uit deze periode en wat weten we over de bewoners? Welke vragen staan nog open?

De lezing is bedoeld voor een breed publiek van geïnteresseerden in archeologie en geschiedenis, maar ook specialisten en professionals zijn van harte welkom!

Lees ook het artikel dat Evert van Ginkel recent schreef voor onze publiekswebsite: ‘Waarom we zo weinig weten over de IJzertijd in Zuid-Holland (maar meer dan je zou denken)’.

Over de spreker
Evert van Ginkel schrijft al bijna veertig jaar populair-wetenschappelijke boeken over archeologische en historische onderwerpen en maakt daar ook exposities en films over.

 

Praktisch
Wanneer: woensdag 23 februari
Hoe laat: 19.30 – 20.30 uur
Waar: via Zoom
Bijzonderheden: voor aanvang van de lezing ontvang je per mail de Zoom-link
Contactpersoon: Marloes Wellenberg

Aanmelden