Samenwerking NJBG / WEA

In 2011 hebben de NJBG en AWN een samenwerkingsovereenkomst gesloten en neemt de NJBG deel aan de Werkgroep Jeugd- en Archeologische Erfgoededucatie. De Werkgroep Experimentele Archeologie (WEA) is een onderdeel van de NJBG.

Een van de afspraken tussen de partijen is dat we elkaar over en weer informeren over activiteiten en dat die activiteiten van leden van beide organisaties toegankelijk zijn. De NJBG organiseert jaarlijks een aantal activiteiten zoals excursies en lezingen. Informatie daarover is te vinden onder activiteiten voor jeugd en jongeren en op de website van de NJBG.

Themaweekenden en zomerkamp WEA

De WEA organiseert op nagebouwde historische terreinen diverse activiteiten. Bijvoorbeeld in HAPS, Eindhoven Museum en Archeon.

HAPS is een gereconstrueerd IJzertijddorpje in de buurt van Apeldoorn. In dat dorpje biedt de WEA zomerkampen en weekenden voor twee leeftijdsgroepen: de medioren (12 – 15 jaar) en de 16 plussers (16 – 26 jaar ). Een week lang maken de deelnemers letterlijk kennis met het leven in de prehistorie. Op andere locaties worden regelmatig op experimentele wijze oude technieken en werkwijzen gereconstrueerd.

Informatie en contact

Voor meer informatie over de themaweekenden of contact met de jongerenwerkgroep kunt u kijken op de website van de NJBG.