Nieuw boek: “Plaats delict: Steentijd

Hein Klompmaker, directeur van het Hunebedcentrum te Borger heeft op 14 december afscheid genomen. Hein gaat met pensioen. Tijdens het afscheidssymposium werd hij tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau benoemd maar presenteerde bij zijn afscheid zijn boek “Plaats delict: Steentijd”. 

“Plaats delict: Steentijd” is een Nederlands-Duits project rond het thema “Archeoloog als detetive” en bestaat uit een film en een boek. Met vlotte pen schetst Klompmaker een fictief en enerverend verhaal over de ontdekking in de toekomst van een hunebed, dat wordt opgegraven op de grens van Nederland en Duitsland. Het verhaal wisselt regelmatig van perspectief van tijd, zodat we twee verweven werelden krijgen voorgeschoteld. Eén speelt zich in onze tijd af en één in de tijd van de hunebedbouwers. 

De roman is geïllustreerd  met foto’s van de film en streeft er naar een zo betrouwbaar mogelijk verhaal over de prehistorische tijd van de hunebedbouwers te schetsen. We maken kennis met Ann en Frank en met Nina en Jan Willem. We kruipen in hun huid en beleven de soms spannende, soms ontroerende gebeurtenissen door hun ogen. 

Prijs: 9,99 Euro

ISBN 978-90-824351-1-5

Post a comment