Nieuw boek van Linda Dielemans – “Brons”

Linda Dielemans, wie kent haar niet. Onlangs verscheen haar vierde archeologische roman, “Brons”. Brons, over glimmende schatten in mistige moerassen.

Dit boek vertelt het betoverende verhaal van brons. Een verhaal vol spannende gebeurtenissen, geheimzinnige plekken en prachtige voorwerpen van duizenden jaren oud. Als lezer ga je met archeologen mee op onderzoek en ontdek je het grootste mysterie van de bronstijd: waarom gooiden mensen hun meest waardevolle spullen weg?

Linda schreef dit boek samen met professor David Fontijn van de Universiteit Leiden. Zijn onderzoek naar bronzen voorwerpen die door archeologen worden gevonden in oude moerassen en rivieren is de basis geweest voor alle spannende verhalen in dit boek. Brons staat daarnaast vol met prachtige illustraties, die zijn gemaakt door Zilveren-Penseelwinnares Sanne te Loo.

Tijdens de studie archeologie leerde Linda Dielemans heel veel over hoe mensen vroeger leefden, maar er waren ook verhalen over zaken die we niet weten, en misschien wel nooit te weten komen. Juist daar begon zij heel hard over na te denken. Zo ontstonden de uitgaven Zomerwoud, Geestenkrijger en Schaduw van de leeuw.

​Vier mooie, spannende en interessante boeken zijn er nu verschenen. Als je boeken leest, dan waan je je in de prehistorie.

Meer weten over Linda Dielemans en haar prachtige boeken, kijk dan op haar website: https://www.lindadielemans.com/

Post a comment