Hebben jullie al iets gevonden?

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Helinium in 2018 is een boekje verschenen in de reeks ‘van ’t Oft naar ’t Ooft’ van streekmuseum Jan Anderson. De titel is ‘Hebben jullie al iets gevonden?’ Het is de karakteristieke vraag die bezoekers stellen bij een archeologisch onderzoek. Het boekje is geschreven door de Helinium leden Albert Luten en Hilde van Wensveen, in overleg met de archeologen van de gemeente Vlaardingen.
Het boekje beschrijft de geschiedenis van de archeologie in Vlaardingen aan de hand van een aantal interviews en een twintigtal vondsten. Het boekje is rijk geïllustreerd en telt 44 pagina’s. Het is verkrijgbaar tijdens de werkavonden van Helinium op woensdagavond op de Waalstraat 100A, bij het streekmuseum Jan Anderson en in de boekhandel. De kosten zijn 3,50 euro. Voor leden en donateurs van Helinium is het boekje gratis.
Voor degenen die het boekje toegestuurd willen krijgen zijn de verzendkosten 4 euro. Stuur een e-mail met uw naam en adres naar awn.helinium@gmail.com en u krijgt van ons het banknummer waarop het verschuldigde bedrag kan worden gestort. Dit omdat bij een directe overschrijving naam en adres vaak niet worden meegenomen.

Post a comment