Naast de Werkgroep Tweede Wereldoorlog heeft AWN-afdeling Zuid-Veluwe en Oost-Gelderland één lokale werkgroep, namelijk de Werkgroep Ede.
In 2014 en 2015 werkte deze werkgroep aan de uitwerking van Edese projecten in haar werkruimte in de kazerne in Ede. Helaas was deze ruimte in 2016 niet meer beschikbaar en is de werkgroep sindsdien minder actief. Het bestuur wil de werkgroep weer nieuw leven inblazen, zodat deze kan gaan functioneren zodra Cultura Erfgoed (Erfgoedcentrum in Ede) haar deuren opent. 

Cultura Erfgoed is vrijdag 14 december 2018 officieel geopend door wethouder Hester Veldman van Kunst en Cultuur in aanwezigheid van veel genodigden waaronder een vertegenwoordiger van het bestuur van AWN afd. 17 dat Ede in haar werkgebied heeft.

  

Cultura Erfgoed is een samenwerkingsverband van het Historisch Museum Ede, de vereniging Oud Ede, het Platform Militaire Historie Ede en het archief en de afdeling Archeologie van de gemeente Ede en de bibliotheek van Cultura. Cultura Erfgoed is wekelijks open op drie dagdelen: maandag van 11.00 tot 15.00 uur, woensdag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag ook van 13.00 tot 17.00 uur.

Archeologie op donderdagavonden in Cultura Erfgoed
Het is inmiddels alweer een tijd geleden dat de werkgroep Ede van AWN-17 in een gebouw van de Edese kazernes schervenavonden organiseerde op de donderdagavonden. Nu in Ede het erfgoedcentrum Cultura Erfgoed is gerealiseerd, hebben twee leden van onze werkgroep Ede, Gerda van Raan en Annereinou Dijkstra, het plan opgevat om weer activiteiten op donderdagavonden te starten. De archeologen van de gemeente Ede ondersteunen dit initiatief, waarmee we heel blij zijn!
Vanaf 5 september zullen we op elke donderdag in de even weken van 19.30-22.00 uur de oude vertrouwde uitwerkingsavond (her)introduceren!
Ook niet-AWN-ers zijn van harte welkom.