2017-09-13 Louwe Kooijmans

 

De lezing “Onze vroegste voorouders” was een groot succes. Onze ruimte zat vol, ruim 30 geïnteresseerden waren gekomen. Leendert Louwe Kooijmans hield een boeiend betoog, er kwamen veel vragen en dat maakte het interactief.

Onze vroegste voorouders:   Op woensdagavond 13 september organiseerde AWN-17 een lezing van Leendert Louwe Kooijmans over de steentijd van Nederland onder de titel ‘Onze vroegste voorouders’. Recent heeft prof. Louwe Kooijmans een boek gepubliceerd onder deze titel, dat ingaat op de geschiedenis van Nederland in de steentijd. Leendert Louwe Kooijmans behoeft eigenlijk geen introductie, hij was tot 2008 hoogleraar prehistorie aan de Universiteit van Leiden en staat bekend als een vooraanstaand prehistoricus. Hij kan boeiend vertellen. Er stond een prachtige recensie van het boek in het NRC Handelsblad, het wordt een ‘nieuw en magistraal prehistorieboek’ genoemd. We starten de avond van 13 september om 20.00 uur in ons onderkomen aan de Hazenkamp 66 te Arnhem.