2022-09-14 Erwin Kanters – 3D scannen in de archeologie

Woensdag 14 september 2022: Erwin Kanters – 3D scannen in de archeologie
Aanvang van de lezing 20.00 u met inloop 19:30 u. Molenbeekstraat 26A, 6824 AX Arnhem.
NB NIET parkeren in de Molenbeekstraat maar in de belendende straten.

Op woensdag 14 september spreekt Erwin Kanters van 3D Scan Solutions. Hij zal ons een kijkje in de keuken geven over de ongekende mogelijkheden van 3D scannen in de archeologie. Hij heeft al vele projecten uitgevoerd, o.a. ook in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden op expeditie in Jordanië. Recent heeft hij de Schat van Dalfsen in 3D gescand. Onlangs heeft hij de inmiddels beroemde waterput uit Herwen ingescand. Onze afdeling 17 heeft in het voorjaar intensief aan deze spectaculaire Romeinse opgraving meewerkt. Ook zal hij enkele 3D geprinte archeologische replica’s meenemen.