De persoonlijke doelstellingen van de individuele leden van de AVKP zijn divers. Om aan die verscheidenheid tegemoet te komen, kent de vereniging de volgende activiteiten:

– De woensdagavond staat centraal. Op die avond geven zij invulling aan hun eigen ambities.
Lezingen verrijken de kennis.
Bibliotheek
Excursies zorgen er voor horizonten te verleggen.
Historisch koken doet recht aan smaakmakende onderwerpen.
Archeoloop breidt kennis uit en is goed voor lijf en leden.
Onderzoek/opgravingen spreken voor veel leden in grote mate tot de verbeelding.
Cursussen zijn bij uitstek geschikt om kennis en vaardigheden eigen te maken.
Educatie en publieksbereik

Woensdagavond
Op woensdagavond is de werkruimte van het Erfgoedhuis open voor leden van de AVKP. De openingstijden zijn van 19.30 tot 23.00 uur. Het Erfgoedhuis is te vinden aan de Gasfabriek 2 in Eindhoven. Als de deur dicht is, kun je aanbellen.
Dirk Vlasblom en Ben van den Broek, medewerkers van het Erfgoedteam van de gemeente Eindhoven, ondersteunen op de woensdagavonden.

Op deze avonden kun je helpen met vondsten: wassen, nummeren, plakken, tekenen, determineren, restaureren, boeken lezen (zie bibliotheek), een praatje maken, een kopje koffie (of iets anders) drinken. Er is geen vast programma, iedereen kan activiteiten naar eigen voorkeur doen.

 Op de woensdagavonden zijn altijd bestuursleden van de AVKP en medewerkers van het Erfgoedteam van de gemeente Eindhoven aanwezig. Je kunt hen advies vragen en zij kunnen je ook vertellen aan welke activiteiten je mee kunt doen, deze hangen ook op het prikbord. Koffie en thee zijn gratis, fris en bier zijn tegen betaling verkrijgbaar. Je kunt als vrijwilliger ook overdag terecht voor vondstverwerking of andere activiteiten.