Excursie naar Amsterdam op 20 januari 2018

Deze excursie start in het Amsterdam museum, met Amsterdam DNA: rondleiding met gids over de geschiedenis van Amsterdam.

Daarna gaan we naar het Allan Pierson Museum, voor de tentoonstelling Crossroads, een tentoonstelling over vroegmiddeleeuws Europa

Deze tentoonstelling brengt een keur aan unieke objecten uit heel Europa bijeen, uit een periode die bekend staat als ‘de donkere middeleeuwen’. Crossroads stelt dat cliché bij, door een fascinerend beeld te geven van migratie, contact en kruisbestuiving – van Europa in wording.

Identiteit en beïnvloeding

Europa was in de vroege middeleeuwen volop in beweging. De erfenis van antieke beschavingen werkte door en tegelijkertijd kregen jonge religies uit het Midden-Oosten voet aan de grond in Europa. Na de val van het West-Romeinse Rijk in 476 raakten hele volken op drift.

Die dynamiek zorgde voor veel uitwisseling en diversiteit. De talrijke prachtige objecten uit alle windstreken die in Crossroads te zien zijn, getuigen van eigen identiteit in meervoud, maar ook van wederzijdse beïnvloeding op verschillende gebieden: religieus, cultureel en materieel.

Heb je interesse stuur dan een mail naar awnafdeling23@gmail.com, voor informatie over startplaats en kosten.

Post a comment