Nominatie CARE – Gemeenschapsarcheologie genomineerd

Het project CARE – Gemeenschapsarcheologie in Het Groene Woud is genomineerd voor de Brabantse Erfgoedprijs én zojuist ook voor de Grote Archeologie Prijs. Die proefputjes in ons AVKP-werkgebied maken wat los. Dit is niet alleen geweldig nieuws voor het projectteam, maar zeker ook een opsteker voor alle betrokken heemkundekringen, archeologische werkgroepen, erfgoedorganisaties en vrijwilligers en deelnemers. Het is een teken dat dit project op de goede weg zit en nu het momentum heeft om gemeenschapsarcheologie in Brabant, maar ook daar buiten, nu echt van de grond kunnen krijgen. Alle betrokkenen dus van harte gefeliciteerd!

Voor de Brabantse Erfgoedprijs zijn Johan Verspay en onze Gonnie van Moosdijk uitgenodigd om het project aanstaande maandag, 23 september, te komen pitchen voor een vakjury in ’s-Hertogenbosch. In oktober worden dan uit de short-list 3 projecten gekozen waarop het publiek dan zijn stem kan uitbrengen. De winnaar wordt op 7 november bekend gemaakt.

Voor de Grote Archeologie Prijs volgt vanaf 1 oktober, de start van de Maand van de Geschiedenis, een stemming op de website www.grotearcheologieprijs.nl. De prijsuitreiking is op zaterdag 26 oktober tijdens de Nacht van de Geschiedenis in het Rijksmuseum Amsterdam.

De nominatie voor deze prijzen en zeker als het lukt om deze te winnen, zou een forse stimulans zijn voor het CARE-project en een hoop bekendheid generen onder het bredere publiek, maar ook in de erfgoedsector en bij beleidsmakers. Dit zou mogelijkheden kunnen bieden om het project verder te ontwikkelen. Kijkend naar de andere projecten zal de competitie sterk zijn, maar met hulp van iedereen kan het CARE-project breed worden gepromoot en wordt zeker een kans gemaakt.

ALLEMAAL STEMMEN DUS DOOR HIER TE KLIKKEN!

 

Post a comment