Evenement details:

 • za
  11
  sep
  2021
  zo
  12
  sep
  2021

  Wandelingen Eindhoven ondergronds en Woensel ondergronds

  ntbEindhoven & Woensel

  Op 11 en 12 september worden twee wandelingen georganiseerd met als thema Eindhoven ondergronds en Woensel ondergronds. Startplaats en tijdstip volgen nog.

  De wandelingen zijn onderdeel van het project gemeenschapsarcheologie (Community Archaeology Rural Excavations (CARE)) in Woensel

  In 2019 hebben de bewoners van de wijk Oude Toren in eigen tuinen of openbare groenstroken putjes gegraven van een bij een meter. De uitgegraven grond werd gezeefd en alle vondsten werden verzameld. Aan de hand van het verzamelde vondstmateriaal kunnen we een eerste beeld vormen van de plaats en omvang van bewoning op verschillende momenten in de tijd.

  In 2020 kon het onderzoek niet doorgaan vanwege corona. Wij hopen op 25 en 26 september weer een vervolg te geven. Het graafweekend speelt zich af rond de Oude Toren in Woensel en wordt georganiseerd door de Archeologische Vereniging Kempen- en Peelland (www.awn-archeologie.nl/23) en het Erfgoedhuis van de gemeente Eindhoven (www.eindhoven.nl/stad-en-wonen/stad/erfgoed/het-erfgoedhuis) in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.