Jeugdeducatie

De AWN wil het verhaal over alle schatten uit onze bodem graag overbrengen aan jeugd en jongeren. Zij hebben vaak een fascinatie voor alles wat je in de bodem kunt vinden en voor de verhalen die daarover te vertellen zijn. Het bereiken van jeugd en jongeren is een speerpunt van de vereniging.

De Werkgroep Jeugd en Archeologische Erfgoededucatie geeft invulling aan de vraag om informatie over ons erfgoed te delen met de jongere doelgroepen. De werkgroep biedt hiervoor educatiepakketten en ondersteuning op maat.  Archeologische bedrijven en gemeentelijke diensten kunnen voor specifieke activiteiten hulp en steun aan de werkgroep vragen. De AWN organiseert samen met de Jeugdbond voor Geschiedenis (NJBG) en de Werkgroep Experimentele Archeologie (WEA) jeugdactiviteiten.
Verschillende AWN-afdelingen hebben eigen jeugdactiviteiten. Voorbeelden daarvan zijn op deze website te vinden. Hieronder vindt u meer informatie over de diverse activiteiten en mogelijkheden op het gebied van erfgoededucatie: