Lezing: Rome aan de Noordzee; burgers en barbaren te Velsen

Datum:
Tijd: -
We wijzen u graag op de mogelijkheden om Arjen Bosman, auteur van het publieksboek Rome aan de Noordzee: burgers en barbaren te Velsen, de komende tijd persoonlijk te ontmoeten en horen vertellen over zijn boek. Na de lezingen kunt u het boek desgewenst kopen en laten signeren.

De Romeinse grens (limes) van tweeduizend jaar geleden liep halverwege ons land. Mannen als Julius Caesar, Augustus, Drusus en Claudius zijn bepalend geweest voor de verovering van het gebied en het vaststellen van de noordgrens. Bosman focust in zijn boek op Velsen in de eerste eeuw na Christus. Het zijn roerige tijden waarin de grens zijn vaste vorm nog moet krijgen. Velsen ligt bovendien ten noorden van de gebaande paden. Wat speelt er op het wereldtoneel? Waarom besluiten de Romeinen tot tweemaal toe juist hier een fort met haven te bouwen?

 

Zaterdag 4 juni

15.00 – 17.00 uur: lezing en aansluitend signeersessie in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. In het museum is ook de tentoonstelling Romeinse Kust te zien, waar Velsen deel van uitmaakt.

 

Bureau Communique, communicatie, educatie & presentatie

Haagweg 86c I 2282 AD Rijswijk I 06 – 44 88 44 52

www.bureaucommunique.nl

2016-06-04 13:00 2016-06-04 15:00 Europe/Amsterdam Lezing: Rome aan de Noordzee; burgers en barbaren te Velsen

We wijzen u graag op de mogelijkheden om Arjen Bosman, auteur van het publieksboek Rome aan de Noordzee: burgers en barbaren te Velsen, de komende tijd persoonlijk te ontmoeten en horen vertellen over zijn boek. Na de lezingen kunt u het boek desgewenst kopen en laten signeren. De Romeinse grens (limes) van tweeduizend jaar geleden […]

matthijs@auxilia.biz