Afdeling 19 Twente toont vondsten van leden

Datum:
Tijd: -

Onder de titel: “Goed uit de Grond” toont AWN Afdeling 19 Twente in samenwerking met het Historisch Museum Vriezenveen vondsten van leden.

Leden laten zien wat de hobby “Archeologie” voor hen in de praktijk betekent door te laten zien wat zij zelf vinden op akkers en in weilanden.

Die vondsten voeren ons dwars door onze historie heen, van steentijd via bronstijd, ijzertijd en Middeleeuwen naar de nieuwe tijd.

Opvallend zijn vondsten van stenen werktuigen van de Neanderthaler vindplaats Mander, Veluwe en een recente vondst uit Sibculo, alsook aardewerk en diverse metalen voorwerpen waaronder gouden munten en een prachtige bronzen bijl.

Vondsten uit het Archeologisch Depot in Deventer tonen lokale topvondsten waaronder diverse stenen bijlen en een prachtig bronzen zwaard.

De tentoonstelling maakt totĀ eind september deel uit van de totale collectie van het Historisch Museum Vriezenveen dat ook zeer de moeite van het bekijken waard is.

 

2018-07-23 22:00 2018-07-23 22:00 Europe/Amsterdam Afdeling 19 Twente toont vondsten van leden

Onder de titel: “Goed uit de Grond” toont AWN Afdeling 19 Twente in samenwerking met het Historisch Museum Vriezenveen vondsten van leden. Leden laten zien wat de hobby “Archeologie” voor hen in de praktijk betekent door te laten zien wat zij zelf vinden op akkers en in weilanden. Die vondsten voeren ons dwars door onze […]

Westeinde 54 matthijs@auxilia.biz