Archeologische Stadswandeling ‘Pottenbakkers’

Date:
Time: -

Vanwege de tentoonstelling “Lage Landen: Schatten uit het Rijks” organiseert Stichting In den Scherminckel (SIDS) op zaterdag 18 mei om 14.00 uur de Archeologische Stadswandeling ‘Pottenbakkers’.

Denk je aan lage landen in Bergen op Zoom, dan denk je ook meteen aan aarde. Aardewerk, gebakken door de vele Pottenbakkers die de stad rijk was.
Maar waar vestigden deze Pottenbakkers zich? En waarom juist aan de grens van de stad? Aan welke regels dienden zij te voldoen? Welke voorwerpen maakten ze en welk juist niet? En waarom eigenlijk?

Samen met de gids van Stichting In den Scherminckel ontdekt u tijdens deze stadswandeling waar en hoe de Pottenbakkers hun producten maakten, wat we vandaag de dag hiervan nog kunnen terugvinden en waarom de Pottenbakkers hét archeologisch icoon van Bergen op Zoom zijn.

Wanneer? Zaterdag 18 mei 14.00-15.30 uur
Wie? Kinderen en volwassenen
Kosten? € 5,00 pp (kinderen gratis). Contant te voldoen bij aanvang.
Waar? Start bij VVV
Aanmelden verplicht via: scherminckel@home.nl
* max 20 deelnemers, bij grote belangstelling wordt een extra wandeling ingepland

2019-05-18 12:00 2019-05-18 12:00 Europe/Amsterdam Archeologische Stadswandeling ‘Pottenbakkers’

Vanwege de tentoonstelling “Lage Landen: Schatten uit het Rijks” organiseert Stichting In den Scherminckel (SIDS) op zaterdag 18 mei om 14.00 uur de Archeologische Stadswandeling ‘Pottenbakkers’. Denk je aan lage landen in Bergen op Zoom, dan denk je ook meteen aan aarde. Aardewerk, gebakken door de vele Pottenbakkers die de stad rijk was. Maar waar […]

matthijs@auxilia.biz