Archeologische Stadswandeling ‘Tussen Droom en Daad’

Date:
Time: -

Stichting In den Scherminckel verzorgt op zaterdag 17 oktober 2015 de Archeologische Stadswandeling ‘Tussen droom en daad’.
Aanvang wandeling: 13.00 uur.

Oktober 2015 is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema ‘Tussen Droom & Daad’. Eveneens vindt wereldwijd op zaterdag 17 oktober de Internationale Dag van de Archeologie plaats. In Nederland wordt op deze dag de Nationale Dag van de Archeologie gevierd. Dit alles is reden voor Stichting In den Scherminckel om het publiek een uniek kijkje te geven in het archeologisch verleden van Bergen op Zoom!

In de archeologie dromen we vaak van mooie en unieke bodemvondsten. Helaas worden deze dromen meestal geen werkelijkheid. Maar is het vinden van bodemvondsten daadwerkelijk het ideaal van een archeoloog? In deze stadswandeling zullen we dit tot op de bodem onderzoeken!

Onder begeleiding van vrijwilligers van de amateurarcheologen van Stichting In den Scherminckel wandelt u door het centrum van Bergen op Zoom.
We staan stil bij diverse locaties waar opgravingen hebben plaatsgevonden. Hier wordt uitleg gegeven over de diverse opgravingen die op die locaties uitgevoerd zijn en over de vondsten die aangetroffen zijn. Eveneens wordt verteld wat er allemaal gebeurt voor, tijdens en na een opgraving en waarom archeologen eigenlijk liever niet willen opgraven.

Duur wandeling: ca 1,5 uur
Start: Grote Markt Bergen op Zoom (voor Oude Stadhuis) Zaterdag 17 oktober, aanvang: 13.00 uur.
Prijs: € 4,00 per persoon, kinderen t/m 12 jaar € 2,00. Kijk ook eens op:

www.facebook.com/Scherminckel

www.scherminckel.nl

2015-10-17 11:00 2015-10-17 12:30 Europe/Amsterdam Archeologische Stadswandeling ‘Tussen Droom en Daad’

Stichting In den Scherminckel verzorgt op zaterdag 17 oktober 2015 de Archeologische Stadswandeling ‘Tussen droom en daad’. Aanvang wandeling: 13.00 uur. Oktober 2015 is de Maand van de Geschiedenis, dit jaar met het thema ‘Tussen Droom & Daad’. Eveneens vindt wereldwijd op zaterdag 17 oktober de Internationale Dag van de Archeologie plaats. In Nederland wordt […]

Grote Markt matthijs@auxilia.biz