AWN-Flevoland organiseert lezingenprogramma bij Nieuw Land

Datum:
Tijd: -

Lelystad – Op zondag 28 mei organiseert de AWN Flevoland – Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie, een lezingenprogramma bij Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. Drs. Daniel Postma (Archaeo Build) spreekt over middeleeuwse boerderijen rondom de Zuiderzee en maritiem archeologe Mariska de Vos over het achttiende-eeuwse scheepswrak dat in 2013 nabij Dronten is opgegraven. De lezing is openbaar, alleen de reguliere entreekosten van Nieuw Land worden in rekening gebracht.

AWN Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie is een landelijke organisatie. De leden van de AWN werken mee aan archeologische onderzoeken, maken zich sterk voor de bescherming van het archeologisch erfgoed van Nederland en promoten publieke betrokkenheid bij het archeologisch erfgoed. De AWN afdeling in Flevoland organiseert met enige regelmaat bijeenkomsten, veldwerk en lezingen. Op zondag 28 mei is er een lezingenprogramma bij Nieuw land Erfgoedcentrum. Sprekers zijn Daniel Postma en Mariska de Vos.

Daniël Postma (Archaeo Build) studeerde Pre- en Protohistorie van Noordwest-Europa aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 2011 is hij als promovendus verbonden aan het Groninger Instituut voor Archeologie. Hij bestudeert en maakt experimentele reconstructies van vroegmiddeleeuwse bouwtraditie van het Noord-Nederlandse kustgebied. Deze middag zal hij vertellen over Middeleeuwse boerderijen rondom de Zuiderzee: landelijke bouwkunst in een maritiem cultuurgebied . Postma zal tevens historische langhuizen (lange woning en boerderijtype) tonen waarvan de draagconstructie deels met scheepshout is gemaakt. Maritiem archeologe Mariska de Vos vertelt vervolgens over de opgraving in 2013 van het achttiende-eeuwse scheepswrak OL79 nabij Dronten (Flevoland).  Bij het onderzoek zijn diverse interessante vondsten gedaan als servies en munten.  In verder onderzoek heeft de Vos zelfs informatie verkregen over de schipper.

Het programma van zondag 28 mei begint om 14.00 uur en vindt plaats in Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. Alleen de reguliere entreekosten van Nieuw Land worden in rekening gebracht.

2017-05-28 12:00 2017-05-28 16:00 Europe/Amsterdam AWN-Flevoland organiseert lezingenprogramma bij Nieuw Land

Lelystad – Op zondag 28 mei organiseert de AWN Flevoland – Vereniging van Vrijwilligers in de Archeologie, een lezingenprogramma bij Nieuw Land Erfgoedcentrum in Lelystad. Drs. Daniel Postma (Archaeo Build) spreekt over middeleeuwse boerderijen rondom de Zuiderzee en maritiem archeologe Mariska de Vos over het achttiende-eeuwse scheepswrak dat in 2013 nabij Dronten is opgegraven. De […]

matthijs@auxilia.biz