Bekijk de reconstructie van de Caudicaria van dichtbij

Date:
Time: -

De Romeinse vrachtvaarder Caudicaria Navis voer 1800 jaar geleden van de (Ooster) Schelde op Brittannia met zout, visolie en vissaus. In Colijnsplaat wordt een reconstructie van de boot gebouwd.

Ludo van Well, beeldhouwer Colijnsplaat, maakte een zichtmodel van de Romeinse boot Caudicaria. Dorpsbewoners gingen, samen met hem, de boot bouwen. Met financiering van fondsen wordt nu de Romeinse geschiedenis bewaard.

De Caudicaria is op halve ware grootte in aanbouw (6,25 X 2.50). Er is een bouwplaat voor degenen die mee willen bouwen. De boot, met spriettuig en afgesloten dek vertelt het verhaal van de oudste maritieme geschiedenis van Zeeland. Dat moet je gezien hebben dus kom tijdens de Archeologiedagen een kijkje nemen!

Bekijk hier alvast een filmpje van de reconstructie.

Meer informatie?
Bekijk dan deze website.

2021-06-18 10:00 2021-06-18 15:00 Europe/Amsterdam Bekijk de reconstructie van de Caudicaria van dichtbij

De Romeinse vrachtvaarder Caudicaria Navis voer 1800 jaar geleden van de (Ooster) Schelde op Brittannia met zout, visolie en vissaus. In Colijnsplaat wordt een reconstructie van de boot gebouwd. Ludo van Well, beeldhouwer Colijnsplaat, maakte een zichtmodel van de Romeinse boot Caudicaria. Dorpsbewoners gingen, samen met hem, de boot bouwen. Met financiering van fondsen wordt […]

matthijs@auxilia.biz