Bergen op Zoom 100% Romeins?

Date:
Time: -

Vanwege de Landelijke Romeinenweek organiseert Stichting In den Scherminckel op zaterdag 6 mei 2017 van 13 tot 16 uur diverse activiteiten bij de Kiosk op De Parade.

Tijdens de landelijke Romeinenweek zijn er in het hele land tientallen activiteiten voor jong en oud rond de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dit jaar als thema 100% Romeins?

In 2002 tot 2007 vond in Bergen op Zoom archeologisch onderzoek plaats op bijna het gehele plein De Parade. De resultaten daarvan hebben de inzichten in de geschiedenis van Bergen op Zoom ingrijpend veranderd. Een grote en bijzondere verrassing was de vondst van een Romeinse offerplaats, waarin honderden miniatuur amforen en meer dan 80 Romeinse munten gevonden werden.

Op zaterdagmiddag 6 mei zullen tussen 13 en 16 uur op de Parade bij de Kiosk diverse activiteiten plaatsvinden. Zo zal uitleg over de opgravingen en de Romeinse vondsten gegeven worden. Ook is er een replica van een Romeinse chromameter te zien en wordt uitgelegd waar deze voor dient en hoe deze werkt.

Voor kinderen zijn er diverse activiteiten, zoals het maken van een Romeinse legionairshelm of een Romeinse geldbuidel, maar ook de gelegenheid om op de foto te gaan als een ‘echte’ Romein!
Tijdens deze activiteiten zijn vrijwilligers van Stichting In den Scherminckel bij de Kiosk aanwezig om u uitleg te geven over het archeologisch onderzoek en de vondsten en over de stichting zelf.

Kom ook ontdekken en test mee: is Bergen op Zoom 100% Romeins?

Locatie: De Parade, bij de Kiosk
Tijden: 13.00-16.00 uur
Entree: gratis

www.scherminckel.nl
www.facebook.com/Scherminckel
scherminckel@home.nl

2017-05-06 11:00 2017-05-06 14:00 Europe/Amsterdam Bergen op Zoom 100% Romeins?

Vanwege de Landelijke Romeinenweek organiseert Stichting In den Scherminckel op zaterdag 6 mei 2017 van 13 tot 16 uur diverse activiteiten bij de Kiosk op De Parade. Tijdens de landelijke Romeinenweek zijn er in het hele land tientallen activiteiten voor jong en oud rond de geschiedenis van de Romeinse tijd in Nederland, met dit jaar […]

Kiosk op de Parade matthijs@auxilia.biz