Bijeenkomst Erfgoedwet 20 juni

Datum:
Tijd: -

Samen met de RCE organiseert de AWN een bijeenkomst over de Erfgoedwet, speciaal voor en over  vrijwilligers. Vanaf  1 juli 2016 treedt de Erfgoedwet in werking. Wat gaat dit voor ons betekenen? Welke kansen en mogelijkheden biedt deze wet?

De bijeenkomst is 20 juni 2016 – 13.30-16.15 Locatie: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, 3811 MG Amersfoort

Vanaf 13.00 uur ontvangst met koffie en thee. Om 13.30 start de middag met een presentatie over de wet en daarna drie korte  introducties en discussies over de thema’s :

  • Het melden van vondsten via Archis, raadplegen van gegevens en toegankelijkheid van rapporten (nog nader in te vullen)
  • Zelfstandig opgraven, wanneer is dat mogelijk en wat is daarbij de rol van gemeenten?
  • Meewerken met bedrijven: wanneer is inzet van vrijwilligers zinvol  en onder welke voorwaarden? Hoe kijken bedrijven daarnaar en hoe vrijwilligers zelf?Na afloop is er een gelegenheid om na te praten met een drankje.
  • Voor het bespreken van de laatste twee  thema’s zullen vrijwilligers en gemeentelijke vertegenwoordigers uit Leerdam, Tiel en Schijndel hun aanpak en ervaringen toelichten. De directeur  of regiohoofd van RAAP geeft hun visie en ervaringen over meewerken met bedrijven.

Aanmelden kan via http://cultureelerfgoed.nl/agenda/vrijwilligers-in-de-archeologie-en-de-erfgoedwet

We nodigen jullie van harte uit, mede namens de RCE,  op deze bijeenkomst aanwezig te zijn en mee te denken en te discussiëren. Gemeenteambtenaren met wie je reeds samenwerkt of  meer zou willen samenwerken zijn ook van harte welkom. Nodig hen desgewenst uit om mee te gaan.

2016-06-20 11:30 2016-06-20 14:15 Europe/Amsterdam Bijeenkomst Erfgoedwet 20 juni

Samen met de RCE organiseert de AWN een bijeenkomst over de Erfgoedwet, speciaal voor en over  vrijwilligers. Vanaf  1 juli 2016 treedt de Erfgoedwet in werking. Wat gaat dit voor ons betekenen? Welke kansen en mogelijkheden biedt deze wet? De bijeenkomst is 20 juni 2016 – 13.30-16.15 Locatie: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, […]

Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed matthijs@auxilia.biz