De Achterhoekse Archeologiedag op 8 november in Lievelde

Datum:
Tijd: -

Op 8 november 2019 organiseert de Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) de Achterhoekse Archeologiedag bij Erve Kots, Eimersweg 4 in Lievelde. Het wordt een boeiende en afwisselende dag met als centrale thema de archeologie van de Achterhoek. In de ochtend worden er lezingen gegeven over verschillende archeologische onderzoeken en opgravingen in de regio. Het programma is te vinden op www.odachterhoek.nl. In de middag kun je zelf met archeologie aan de slag tijdens de verschillende workshops die er gegeven worden. De dag is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in archeologie of meer wil weten over de archeologie in de Achterhoek.

De ontvangst is tussen 9.00 en 9.30. Om 9.30 begint het ochtendprogramma, met een lunch van 12.45 tot 13.30. Het middaggedeelte start om 13.30 en eindigt om 16.20 met een borrel.
De entree voor deze dag is gratis. Wel vragen we je om je vooraf op te geven. Opgeven kan door een mail te sturen naar archeologie@odachterhoek.nl Geef daarbij aan of je de hele dag of alleen de ochtend of middag komt. Ook willen we graag weten of je deelneemt aan de lunch en aan welke workshops je deel wilt nemen (graag drie voorkeuren aangeven). De volgende workshops worden gegeven:

Eerste workshopronde:
– Rondleiding openluchtmuseum Erve Kots
– Belevenislezing koken in de Gouden Eeuw, met proeverij
– Lezen van landschap en bezoek locatie voormalige grafheuvel en grafveld

Tweede workshopronde:
– Menselijk bot
– Archeobotanie
– Gebruik Actueel Hoogtebestand Nederland (AHN), project Erfgoed gezocht
– Historische kaarten, circumvallatielinie en lezen van het landschap

Speciaal voor de amateur archeologen:
Iedereen die een archeologische vondst heeft waar hij/zij meer over wilt weten, kan deze meenemen om te laten bekijken door de aanwezige archeologen. Heb je een hele mooie en/of bijzondere archeologische vondst uit de Achterhoek, dan kun je deze inbrengen voor de verkiezing van de amateur topvondst. Stuur in dat geval bij je aanmelding voor de dag, ook een foto en informatie mee over de vondst, zoals de vindplaats.

2019-11-08 08:00 2019-11-08 15:30 Europe/Amsterdam De Achterhoekse Archeologiedag op 8 november in Lievelde

Op 8 november 2019 organiseert de Omgevingsdienst Achterhoek (ODA) de Achterhoekse Archeologiedag bij Erve Kots, Eimersweg 4 in Lievelde. Het wordt een boeiende en afwisselende dag met als centrale thema de archeologie van de Achterhoek. In de ochtend worden er lezingen gegeven over verschillende archeologische onderzoeken en opgravingen in de regio. Het programma is te […]

Erve Kots matthijs@auxilia.biz