Determinatiemiddag in Warder

Datum:
Tijd: -

Aanstaande zaterdagmiddag 25 mei 2019 organiseren de Archeologische Werkgroep Waterland en Historische Vereniging Warder een determinatiemiddag voor jong en oud.Tussen 14–16 u kunnen belangstellenden eigen bodemvondsten laten determineren door leden van de werkgroep in De Oude School van Warder.

Datum: zaterdagmiddag 25 mei 2019
Tijdstip: 14 – 16 uur
Waar: Café-Restaurant De Oude School in Warder
Wat: archeologische bodemvondsten determineren uit de regio Warder, Middelie, Oosthuizen, Kwadijk en Scharwoude.

Het doel van de determinatiemiddag is om archeologie te promoten en archeologische bodemvondsten uit Warder, Middelie, Hobrede, Axwijk, Kwadijk, Oosthuizen, Schardam, Oudendijk en Scharwoude nader te bekijken en meer zichtbaar te maken voor een breed publiek. Velen weten van een object niet precies wat het voorstelt of hoe oud het eigenlijk is. Daarnaast kunnen er interessante bodemvondsten opduiken die het vermelden waard zijn of voor verdere determinatie in aanmerking komen.

Bovendien is het voor onze werkgroep een mooie gelegenheid om in contact te komen met de lokale inwoners, want zij zijn vaak goed op de hoogte van lokale bodemverstoringen waar scherven of andere bodemvondsten naar boven zijn gekomen. Tenslotte registreren we de meest opvallende bodemvondsten in de Waterlandse vondstendatabase, te vinden op onze website archeologiewaterland.nl.

De determinatiemiddag wordt gerealiseerd door samen te werken met lokale culturele instellingen en historische verenigingen om historie, geschiedenis en met name archeologie op lokaal niveau in de belangstelling te zetten.

Relevante links:

archeologiewaterland@gmail.com
2019-05-24 22:00 2019-05-24 22:00 Europe/Amsterdam Determinatiemiddag in Warder

Aanstaande zaterdagmiddag 25 mei 2019 organiseren de Archeologische Werkgroep Waterland en Historische Vereniging Warder een determinatiemiddag voor jong en oud.Tussen 14–16 u kunnen belangstellenden eigen bodemvondsten laten determineren door leden van de werkgroep in De Oude School van Warder. Datum: zaterdagmiddag 25 mei 2019 Tijdstip: 14 – 16 uur Waar: Café-Restaurant De Oude School in Warder Wat: archeologische […]

matthijs@auxilia.biz