Expositie en festival over Caribische connecties in het Museon

Datum:
Tijd: -
Wie stonden er op het strand toen Columbus kwam aanvaren?
In het Museon in Den Haag is vanaf 25 mei de tentoonstelling Caribbean Ties te zien.
In de expositie wordt aandacht besteed aan de verschillende eilandsamenlevingen van het Caribische gebied, voordat de Europese kolonisatie vanaf 1492 plaatsvond. In de tentoonstelling wordt de bezoeker door middel van archeologische vondsten, een enorme wandkaart en hands-on opdrachten meegenomen naar de rijke, cultuurhistorische diversiteit van de precolumbiaanse bewoners van dit gebied. Ook wel bekend als ‘Amerindianen’.
De tentoonstelling is te zien tot en met 21 juni 2020.
In 1492 landde Columbus in de Bahama’s: een regio waar destijds al meer dan zevenduizend jaar mensen woonden.
Tussen de verschillende eilandsamenlevingen en het Zuid-Amerikaanse vasteland vond daarvoor al veel uitwisseling plaats van goederen en ideeën.
Met de komst van Columbus begon het tijdperk van de kolonisatie.
De destijds levende volkeren werden op gruwelijke wijze ontworteld, in slavernij gebracht en blootgesteld aan oorlog, epidemische ziekten en massale deportatie.
De tentoonstelling Caribbean Ties vertelt het onbekende verhaal van deze volkeren in het Caribisch gebied, en over hun leven vóór, tijdens en na de Europese kolonisatie.
2019-05-24 22:00 2019-05-24 22:00 Europe/Amsterdam Expositie en festival over Caribische connecties in het Museon

Wie stonden er op het strand toen Columbus kwam aanvaren? In het Museon in Den Haag is vanaf 25 mei de tentoonstelling Caribbean Ties te zien. In de expositie wordt aandacht besteed aan de verschillende eilandsamenlevingen van het Caribische gebied, voordat de Europese kolonisatie vanaf 1492 plaatsvond. In de tentoonstelling wordt de bezoeker door middel van archeologische vondsten, […]

matthijs@auxilia.biz