Expositie: Schat van Dalfsen

Datum:
Tijd: -

Expositie Schat van Dalfsen van 7 april tot en met 17 juli in gemeentehuis

DALFSEN –  De presentatie van nieuwe bijzondere vondsten, die gedaan zijn in het gebied Oosterdalfsen, is donderdag live te volgen via de livestream van RTV Oost. Na de presentatie is een speciale expositie met de “Schat van Dalfsen” tot en met 17 juli te zien in het gemeentehuis in Dalfsen.

De archeologische opgraving met de naam Oosterdalfsen heeft in 2015 al flinke aandacht gehad. In de laatste twee weken van deze opgraving kwamen echter nieuwe verrassingen tevoorschijn: bijzondere vondsten uit de Merovingische periode (vroege middeleeuwen). Daarbij ging het vooral om twee rijk uitgeruste grafkamers. Eén grafkamer van een man, met een vrijwel complete wapenuitrusting. En een grafkamer van een vrouw met heel bijzondere sieraden. De vondsten geven aan dat het hier gaat om de eerste vormen van elite langs de Vecht.

De vondsten moesten eerst worden geconserveerd en gerestaureerd. Dat is de reden dat ze komende donderdag, 7 april worden gepresenteerd. Dat gebeurt tijdens een speciale talkshow in de hal van het gemeentehuis, onder leiding van de bekende presentator Frits Sissing. Deze talkshow kan live gevolgd worden via www.rtvoost.nl/live. Daarna start de expositie van de “Schat van Dalfsen” in het gemeentehuis. Tijdens openingstijden kan de tentoonstelling worden bekeken. Op de zaterdagen 9 april (Voorjaarsfair), 23 april (Uitmarkt) en 7 mei (Kunst om Dalfsen) is het gemeentehuis extra geopend tussen 10.00 en 16.00, zodat bezoekers van deze evenementen de expositie kunnen bekijken.

2016-04-06 22:00 2016-04-06 22:00 Europe/Amsterdam Expositie: Schat van Dalfsen

Expositie Schat van Dalfsen van 7 april tot en met 17 juli in gemeentehuis DALFSEN –  De presentatie van nieuwe bijzondere vondsten, die gedaan zijn in het gebied Oosterdalfsen, is donderdag live te volgen via de livestream van RTV Oost. Na de presentatie is een speciale expositie met de “Schat van Dalfsen” tot en met […]

Gemeentehuis Dalfsen matthijs@auxilia.biz