Feestelijke bijeenkomst nieuwe editie ‘Haagse Historie’

Date:
Time: -

Stichting Haagse Historie en Erfgoed nodigt u van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 16 maart a.s. ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe editie ‘Haagse Historie’.

In het artikel ‘Rome aan de Vliet’ beschrijft Erick Kila de periode dat keizer Hadrianus verbleef in het stadje dat vervolgens zijn naam zou dragen, op de plek van het huidige Voorburg. Forum Hadriani was toen even het centrum van het Romeinse Rijk. Archeoloog en senior-onderzoeker Ab Waasdorp geeft een boeiende lezing: Limes langs de kust. Hoe de Haagse bodem de Romeinse kustverdediging op de kaart zette. Twee grote vindplaatsen in het Haagse duingebied, de Scheveningseweg en Ockenburgh, veranderden definitief het beeld dat de streek tussen Rijn en Maas in de Romeinse tijd louter door boerenvolk bewoond zou zijn. De Romeinse overheid was er met zijn leger zeer pregnant aanwezig. Dat dat gepaard ging met een sterk economische ontwikkeling is aangetoond dankzij de vele 2de eeuwse vindplaatsen. Een rondgang langs al die plekken in een half uur tijd zorgt voor een duidelijk overzicht!

Samenkomst in het MUSEON Stadhouderslaan 37, 2517 HV Den Haag

Programma – 16 maart 2018

15.00 – 15.20 uur Foyer ontvangst

15.20 – 15.55 uur Lezingzaal powerpoint presentatie – archeoloog Ab Waasdorp Afd. Archeologie, Natuur- en Milieueducatie DSB Den Haag

15.55 – 16.00 uur Lezingzaal presentatie maartnummer ‘Haagse Historie’

16.00 – 17.00 uur Foyer borrel – met 1 gratis consumptie p.p.

Snelheid is geboden, want de lezingzaal heeft een beperkt aantal zitplaatsen. Na uw aanmelding ontvangt u een ontvangstbericht. Uw aanwezigheid stellen wij zeer op prijs!

Reserveren vóór 14 maart via mailto:haagsehistorie@beldegraaf.nl met vermelding 1 of 2 personen.

Het bestuur Stichting Haagse Historie en Erfgoed

2018-03-16 14:00 2018-03-16 17:00 Europe/Amsterdam Feestelijke bijeenkomst nieuwe editie ‘Haagse Historie’

Stichting Haagse Historie en Erfgoed nodigt u van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst op vrijdag 16 maart a.s. ter gelegenheid van de presentatie van de nieuwe editie ‘Haagse Historie’. In het artikel ‘Rome aan de Vliet’ beschrijft Erick Kila de periode dat keizer Hadrianus verbleef in het stadje dat vervolgens zijn naam zou dragen, […]

Stadhouderslaan 37 matthijs@auxilia.biz